Oudleerlingendag 18 november 2017
reünie Sint-Jan Berchmans - Sint-Vincentius Philippe Vercoutere neemt afscheid en 
Mieke Bothuyne wordt nieuwe directrice

Het Avelgemse Sint-Jan Berchmanscollege telt 145 lentes. Daarom brengen wij alle oud-leerlingen, (oud-)leerkrachten en vrienden van het Sint-Jan Berchmanscollege en van het vroegere Sint-Vincentiusinstituut samen voor een feestelijk weerzien op zaterdag 18 november 2017.

Als smaakmaker gaan we even terug in de tijd. Op facebook zagen we al heel wat foto’s van oud-leerlingen uit de oude doos. Surf naar onze facebookpagina Sint-Jan Berchmans Avelgem en post uw klasfoto gerust op onze facebook. Ga op zoek naar je klasgenoten van weleer en prik samen met hen de datum van de oud-leerlingendag alvast in je agenda. Deze bijeenkomst is bovendien de uitgelezen kans om u van uw zonden te ontdoen: kruip in uw pen en stuur ons verrassende, onthullende of beschamende anekdotes van tijdens uw collegetijd. Wij verwachten uw sappige verhalen op 145jaarcollege@gmail.com.  Alvast bedankt in de hoop mekaar te ontmoeten op 18 november!

Samen met uw klasmakkers en leerkrachten van weleer maken wij ruim tijd om in de namiddag vervlogen herinneringen boven te halen tussen de collegemuren. Wij ronden de namiddag af met een eucharistieviering in de collegekapel om 18.00 uur. Daarna gaat het feest verder in ‘Salons Alta Ripa’ te Outrijve.

Via collega Eliane Spincemaille vernamen we dat Minister Hilde Crevits ons een bezoekje zal brengen n.a.v. onze oud-leerlingendag en viering van ‘145 jaar college’. Wij mogen haar verwachten op de receptie in Salons Alta Ripa vanaf 19.30 uur. Een reden te meer om er zeker bij te zijn op deze feestelijke gelegenheid.

Bekijk het volledige programma!            Inschrijven via intekenstrook!

Na meer dan 35 jaar als leerling, leerkracht en directeur werd Philippe Vercoutere op 27/10 uitgezwaaid door het volledige team. Vanaf 1 november wacht hem een nieuwe uitdaging. Mieke Bothuyne, al 24 jaar leerkracht Frans op het SJB, neemt de taak van Philippe vol enthousiasme over. We wensen hen beiden veel succes!    Lees het artikel!