Junior Olympiade natuurwet.

Woensdag 27 februari waren de youngsters aan de beurt om hun olympiade af te werken! Tijdens de Junior Olympiade voor Natuurwetenschappen (JON), exclusief voor leerlingen uit de tweede graad, moesten er 60 meerkeuzevragen beantwoord worden op 2 uur tijd : 4 keer 15 vragen, afkomstig uit de vakgebieden fysica, chemie, aardrijkskunde en biologie.

Bij onze tweede JON-deelname ooit mochten we een zevenkoppig deelnemersveld verwelkomen. Uit het vierde jaar waren dat Emmely, Emma, Tristan, Michiel en Jelien. En een speciale vermelding verdienen Joline en Loeka  die het aandurfden als allereerste derdejaars deel te nemen!

De meesten bleven dapper verder zoeken gedurende de volle twee uren om het onderste uit de kan te halen, waarvoor dank! We kijken nieuwsgierig uit naar de resultaten van ons zevental!

Onze 7 deelnemers aan de JON (Junior Olympiade Natuurwetenschappen voor de tweede graad) scoren allemaal op of (ver) boven het Vlaams gemiddelde : een prestatie waar we enkel maar vrolijk van worden! Emma Plovier (4LA5) plaatst zich met 74,6 % zelfs voor de tweede ronde (en tevens finale!) terwijl Michiel Vanden Berghe (eveneens 4LA5) maar nipt zo’n finaleplaats misloopt (67 %)! Bovenal ook te vermelden is de fantastische prestatie van onze beide derdejaartjes. Joline Vandenborre (3Web) mag zich tot de beste 10 % van de derdejaars rekenen. Daarenboven slaagt ze er zowaar in 80 % op het (moeilijkste) onderdeel fysica te behalen! Loeka Ghyselinck (3LA5) schaart zich bij de beste 20 % van de derdejaars! Wij wensen Emma alle succes toe in de finale die plaatsvindt op zaterdag 27 april in Leuven!

Op zaterdag 27 april mocht Emma Plovier (4LA) helemaal naar het verre Leuven trekken om er haar tweede ronde (en tevens finaleronde!) van de JON-wedstrijd af te leggen. En of ze het er goed van af gebracht heeft!

Schitterende resultaten voor chemie (80 %) en fysica (78 %) leverden haar een totaalscore van 68 % en een geschatte 55ste plaats op, dit op een deelnemersaantal van 195! Emma is daarmee niet eens zo ver verwijderd van een medailleplaats, weggelegd voor de eerste 30 deelnemers.

Een prestatie om U tegen te zeggen, een prestatie waar Emma terecht trots mag op zijn!