Vlaamse fysica olympiade

Op woensdagnamiddag 23 januari nam SJB voor de vierde opeenvolgende keer deel aan de Vlaamse Fysica Olympiade en het werd zonder meer een daverend succes!

Het scheelde werkelijk geen haar of er zaten 5 kandidaten in de tweede ronde! Uiteindelijk haalden zesdejaars Lore Zwaenepoel (88 % !), Manon Vermoere (76 %) en Tiffany Adyns (74 %) de limiet van 70 % terwijl Laura Desmet en Leonie Avet één luttel procentje tekort kwamen (Vlaams gemiddelde 6des is 49,5 %).

Ook onze vijfdejaars (Thibaut Dalez, Joaquin Vanmarcke en Mirko Dewerchin) deden het bijzonder goed met allemaal scores rond de 60 %, ruim boven het Vlaams gemiddelde van 42 %. Dat belooft voor volgend jaar!

Wij zijn supertrots op alle deelnemers!

Lore, Tiffany en Manon trekken op woensdag 13 februari naar de KULAK om er de loodzware tweede ronde af te leggen. We wensen hen een heel goed resultaat toe!Tweede wet van Newton en radioactieve vervalwet, centripetale krachten en statische wrijvingscoëfficiënten, ondergedompelde voorwerpen en bolle lenzen, noem maar op … : 30 meerkeuze-fysicavraagstukken (het ene al meer herkenbaar dan het andere) op te lossen in 3 uur tijd!
Dat was de opdracht voor Lore Zwaenepoel en Tiffany Adyns (beiden 6WEWI8) tijdens de tweede ronde van de Vlaamse Fysica Olympiade op woensdag 13 februari in de KULAK.
Lore behaalde een score van 55 %, Tiffany een resultaat van 49,2 %. Beide dames kunnen daarmee dik tevreden zijn want het Vlaams gemiddelde van deze aartsmoeilijke wedstrijd (309 deelnemers) ligt in de tweede ronde op 52 %! En tevreden met deze prima prestatie, dat zijn wij ook!
Voor Tiffany de eerste van ‘3 op een rij’ met nog een tweede ronde Biologie Olympiade (woensdag 20 februari, UGent) en een tweede ronde Chemie Olympiade (woensdag 27 februari, KULAK) op het programma!
Voor Lore wacht nog een tweede ronde Wiskunde Olympiade op 13 maart in de KULAK!
Nog vermelden dat Manon Vermoere spijtig genoeg verhinderd was om deel te nemen.