XIU

Zoals u weet hechten we als school veel belang aan verkeersveiligheid. We organiseren infomomenten voor de leerlingen met oa. een vrachtwagen die toont wat de dode hoek betekent en we stimuleren hen vooral om fluo te dragen in de winterperiode. Zo willen we ook de herinnering levendig houden aan Justine, onze leerlinge die op weg naar school verongelukt is. Onze leerlingenraad heeft dit jaar deelgenomen aan de wedstrijd van XIU.

XIU vzw is een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren. Ze ontstond in 2008 uit ouderverenigingen en telt ondertussen ruim190 secundaire scholen waar leerlingen, ouders en leerkrachten samen de zichtbaarheid op de fiets proberen te verbeteren. XIU doet dit door fluo op een ludieke manier onder de aandacht te brengen van jongeren.

XIU wil zo het maatschappelijk draagvlak voor het dragen van fluo- en retroreflecterend materiaal bij jongeren vergroten.

Om deel te nemen moesten we op een originele manier reclame maken voor fluo via graffiti. Onze inzending is bij de top 10 en maakt nu kans op een publieksprijs.

Hiervoor vragen we u massaal om te op Facebook te stemmen op de foto van ons project:  https://www.facebook.com/berchmansavelgem/?epa=SEARCH_BOX