Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Cultuurreizen

Tijdens je zesjarige schoolloopbaan op SJB krijg je ook de kans om een stukje van de wereld te verkennen.

In de middenschool starten we met een paar Belgische culturele trekpleisters. In het eerste jaar staat een bezoek aan onze hoofdstad gepland, we ontdekken Brussel op een ontspannende manier. In het tweede jaar trekken we dan naar Antwerpen voor een multiculturele wandeling en het fort van Breendonk.

In het 3de jaar in het college verkennen we verder onze cultuursteden. Onze derdes maken een daguitstap naar Brugge terwijl de vierdes Gent mogen bezoeken. De vierdes trekken in september ook naar Lille om de stad te verkennen met een lokale, Franse gids en de opdracht om de hele dag Frans te praten. Na de examens in het 4de jaar kunnen de leerlingen vrijblijvend meegaan naar Amsterdam: het huis van Anne Frank, het wassenbeeldmuseum en een boottocht zorgen voor een leuke afsluiter van een intense periode.

De 5de jaars ontdekken gedurende 2 dagen de hoogtepunten van de Lichtstad Parijs, een bezoek dat uitgebreid wordt voorbereid tijdens de lessen Frans. Een boottocht, het Louvre, de Eiffeltoren, de Notre-Dame… deze klassiekers worden afgewisseld met een bezoek naar keuze aan bijvoorbeeld Stade de France, l’Opéra de Paris, l’Orangerie enz.
In het 6de jaar is Berlijn aan de beurt: ook hier wordt men goed voorbereid tijdens de lessen Duits en esthetica, klaar om de highlights van deze bijzondere stad te leren kennen. Een fietstocht door de stad is steevast een hoogtepunt!

Cultureel hoogtepunt is ongetwijfeld de tweejaarlijkse Italiëreis in de 3de graad (paasvakantie). Een druk maar afwisselend programma dompelt onze leerlingen onder in de Romeinse cultuur in Rome en in de typische sfeer in de kleinere steden als Sienna en San Gimignano. Een gondeltrip in Venetië en een klassieke foto met de toren van Pisa maken het plaatje compleet. Een onvergetelijke ervaring!

Op leefdagen plannen we ook een bezoek aan Ieper in het kader van vredeseducatie en de 6des proberen we politiek bewustzijn bij te brengen door oa. een bezoek aan het federaal parlement.

Voor het schooljaar ’22 – ’23 plannen we een speciale culturele uitstap: met alle leerlingen en leerkrachten van zowel middenschool als college gaan we op 22 september kijken naar de succesvolle musical ’Daens’.

slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide