Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Leerlingen

Verschillende leerlingenraden geven kleur aan het dagelijks schoolleven. Maak je deel uit van een van onze raden, dan bepaal je mee hoe een en ander verloopt op school.

Zo is er de leerlingenraad als spreekbuis van de leerlingen. Je kan er je mening kwijt over het reilen en zeilen in de school. Je helpt er ook bij het organiseren van verschillende activiteiten. Daarnaast zijn eveneens een milieuraad (middenschool), een sportraad, een feestraad en een socoraad (college) actief rond tal van thema’s.

LeerlingenraadLeerlingenraad

De leerlingenraad bestaat uit leerlingen uit de verschillende jaren. Zij bekijken de school vanuit hun standpunt: wat is goed? wat kan beter? wat is verwarrend? Als spreekbuis van  alle leerlingen formuleert deze raad voorstellen aan de directie. De raad komt zo goed als wekelijks samen en organiseert heel wat activiteiten om het schoolleven wat te kruiden. Enkele voorbeelden: eerste schooldag, dikketruiendag, gedichtendag, fluo-actie, filmnacht, week van de smaak, … Met de opbrengst van een aantal acties kreeg de speelplaats van het college een heuse make over met houten banken, een muurschildering en groenbeplanting.  De leden vormen een hechte groep en houden zelf ook een teambuildingdag.
Drie leerlingen van deze raad zetelen in de schoolraad. Verantwoordelijke leerkrachten zijn de heer Vanhonacker, mevrouw Deryckere en de heer Decock.

Klik hier om de leerlingenraad in actie te zien in het college.

Milieuraad

Te jong om het klimaat te redden? Onzin!  Go IV Green, de milieuraad van de middenschool, gaat ervoor!  Voor meer fietsers, voetgangers en skateboarders aan de schoolpoort, voor een groenere speelplaats, voor minder wegwerp en meer hergebruik, voor middagpauzes in het groen...
Heb jij frisse ideeën? Kun je door je enthousiasme anderen overtuigen? Hou je ervan om acties op poten te zetten?  Sluit dan aan bij Go IV Green.  Voor al wie groen van hart is.

Sportraad

De sportraad bestaat uit een 10-tal leerlingen uit de derde graad. Samen met de sportleerkrachten organiseren ze allerlei sportactiviteiten zowel tijdens als na de schooluren. Zo staat deze raad in voor de organisatie van verschillende klascompetities tijdens de middagpauze, bv. basketbal, volleybal, badminton, tafeltennis. Af en toe is er tijd voor een extra sportgebeuren, zoals het bijwonen van een wedstrijd of een zwemnamiddag in Océade. Deze sportievelingen zorgen ook voor het vlotte verloop van een aantal jaarlijkse evenementen zoals de sporthappening, de kaart- en spelavond en de tweejaarlijkse quiz of nieuwjaarsrun.

De heer Dirk Vanlaere en mevrouw Lieve Vanwambeke hebben de leiding over deze enthousiaste groep.

FeestraadFeestraad

De feestraad organiseert in het college precies wat de naam belooft: feestjes! Een groep gemotiveerde party animals uit het zesde jaar zet, onder begeleiding van mevrouw Carnel en de heer Vanhonacker, de schouders onder enkele gesmaakte evenementen. In oktober 2018 was hun eerste SJBeats-fuif  een grandioos succes. Op vaste tijdstippen in de loop van het schooljaar zorgt deze raad voor iets extra’s: zo is er het bezoek van de sint en een actie voor valentijn. Twee feesten zijn specifiek bedoeld voor de laatstejaars: de vrijdag voor de krokusvakantie wordt gereserveerd voor de klassieke 100 dagen en na de feestelijke proclamatie van eind juni zet het prombal de kroon op het werk.

Socoraad

Deze raad heeft als doel om op school een aantal sociale, ecologische en economisch verantwoorde projecten te realiseren op een duurzame manier. Verantwoordelijke leerkrachten mevrouw De Meester en mevrouw Vagenhende verzamelden veel goede ideeën en zoeken evenveel talenten om die ideeën waar te maken. Enkele voorbeelden van mogelijke acties: het inzamelen van handtekeningen voor Amnesty International, de verkoop van producten uit de Oxfam wereldwinkel ten voordele van acties die de leerlingen zelf kiezen (bv. het project Kalambwe disability group in Malawi)