Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Actieve school

Leerlingen:

Verschillende leerlingenraden geven kleur aan het dagelijks schoolleven. Maak je deel uit van een van onze raden, dan bepaal je mee hoe een en ander verloopt op school.

Zo is er een leerlingenraad als spreekbuis van de leerlingen, waar je je mening kwijt kunt over het reilen en zeilen in de school. Op deze manier help je ook mee om verschillende activiteiten te organiseren. Daarnaast zijn ook een milieuraad, een sportraad, een socoraad en een feestraad rond tal van thema’s actief in de middenschool en/of het college.

Oudercomité:

De oudervereniging behartigt de belangen van elke ouder van de school. Ze staan ook in voor de organisatie, ondersteuning en hulp tijdens een aantal evenementen (pannenkoekenverkoop, cultuurweekend, schoolfeest, …) om op die manier mee deze evenementen mogelijk te maken.

 Misschien heb je als ouder niet de tijd om deel uit te maken van ons oudercomité maar heb je wel een voorstel, vraag, bedenking, … die je graag wil voorleggen aan het oudercomité. Neem dan gerust contact op met het comité via mail: vandommele.veys@telenet.be De voorzitter van het oudercomité neemt dan zeker met jou contact op.

Hier vindt u de ledenlijst terug.

Leerlingenraad:

De leerlingenraad bestaat uit leerlingen uit de verschillende jaren. In deze raad wordt de school bekeken vanuit het standpunt van de leerlingen. Wat is goed? Wat kan beter? Wat is verwarrend? De leerlingenraad is de spreekbuis van de leerlingen. Er worden ook verschillende activiteiten georgani­seerd. Drie leerlingen van deze raad zetelen in de schoolraad. De heer Vanhonacker, mevrouw Deryckere en de heer Decock zijn de verantwoordelijken.

Feestraad

De SJB-feestraad organiseert in het college precies wat de naam belooft: feestjes! Een groepje gemotiveerde party animals uit het zesde jaar, onder begeleiding van mevrouw Iris Carnel en de heer Frederik Vanhonacker, zet zijn schouders onder enkele gesmaakte evenementen. Eén van hun mooiste organisaties is de fuif ‘SJBeats’!

Sportraad

De sportraad staat in voor de organisatie van allerlei sportcompetities over de middag. Ook ondersteunen zij de leerkrachten bij de organisatie van een aantal sportieve evenementen zoals de sporthappening, de New Years run, … De heer Dirk Vanlaere en mevrouw Lieve Vanwambeke hebben de leiding over deze bende sportievelingen.

Socoraad

Deze raad heeft als doel om op school een aantal sociale, ecologische en economisch verantwoorde projecten te realiseren op een duurzame manier. Deze raad brandt van ontelbaar veel goede ideeën en evenveel talenten om die ideeën waar te maken. Kortom, dit is een enthousiaste groep leerlingen, begeleid door mevrouw Eva De Meester, mevrouw Emmanuelle Vagenhende.

Een aantal van hun realisaties:

  • Chocolade verkopen ten voordele vanhet project ‘Kalambwe disability group’ in Malawi.
  • De SOCO-raad verzamelde 247 handtekeningen voor de schrijf-ze-vrij-actie van Amnesty International. Ook een 30-tal brieven zal verstuurd worden naar ministeries, ambassades en presidenten van landen die mensen onschuldig gevangen zetten.