Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Oud-leerlingen

De oud-leerlingenbond stelt zich tot doel het contact te bevorderen tussen de oud-leerlingen en hun vroegere middelbare school enerzijds en tussen de oud-leerlingen onderling anderzijds. Een aantal initiatieven dragen hiertoe bij.

Adressen

Het college stelt alles in het werk om de adressenlijst van de oud-leerlingen up-to-date te houden. Oud-leerlingen die een reünie wensen te organiseren, kunnen steeds een beroep doen op de school om de meest actuele adressenlijst van hun jaar of hun klas te bekomen. We vragen dan ook aan onze oud-leerlingen om bij adreswijziging of bij het gebruik van een nieuw mailadres de nieuwe gegevens steeds te bezorgen:

- via de site van de oud-leerlingenbond: https://www.olb-sjb-avelgem.be
- aan severine.quensier@sgsintpaulus.eu.

Reünies tijdens de jubileumjaren

Om de 5 jaar organiseert de oud-leerlingenbond een grote reünie  dit n.a.v. bijzondere data of gebeurtenissen. Zo was er een grote reünie in 1997 n.a.v. het 125-jarig bestaan van het college. In 2007 vierden middenschool en college hun respectievelijke 25ste en 135ste verjaardag en in 2017 volgde een bijeenkomst naar aanleiding van het 145-jarig bestaan van het Sint-Jan Berchmanscollege.

In november 2022 bestond SJB 150 jaar. Dit jubileum was de aanleiding voor een heus feestjaar. Met een tentoonstelling en open schoolweekend, een kerstmarkt, een rollerdisco en een heuse fuif in de vroegere kapel werd op gepaste manier afscheid genomen van de oude gebouwen. Ondertussen zijn de oude gebouwen verdwenen en blijft enkel de herinnering over. 

Twee keer per jaar organiseert de OLB ook een OLB Café. Samen met enkele (oud-)leerkrachten, oud-leerlingen en oud-ouderraadleden gezellig iets te komen drinken. In een ongedwongen sfeer bijpraten met oude vrienden of nieuwe mensen leren kennen, het kan allemaal. Tot dan en vergeet het niet door te zeggen! Hou onze website/facebook in de gaten om de data te weten. Of schrijf je in op onze mailinglijst om een mailtje te ontvangen wanneer er een activiteit doorgaat. 

U kan de oud-leerlingenbond contacteren via: sjboudleerlingenbond@gmail.com of via mieke.bothuyne@sgsintpaulus.eu.