Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Studiereis 1ste en 2de jaar 2024: Brussel en Antwerpen

Ingediend door sjb op vr, 05/24/2024 - 11:47

In het 2de trimester kregen onze eerstes al een SJB-luisterverhaal te horen over Brussel om hen warm te maken voor hun studiereis die in het 3de trimester zou doorgaan. Aangezien een bezoek aan Manneke Pis uiteraard niet zou ontbreken, ging de legende over dit wereldberoemde standbeeldje.
De leerlingen bezochten de historische kern van de stad onder begeleiding van een leerkracht die hen hier en daar enkele weetjes vertelde. Zo kwamen ze ook meer te weten over Jeanneke Pis, de schouwburg, de Innovation... en ontdekten ze welke bekende Brusselaars ze allemaal kennen.
Picknicken deden ze in het Jubelpark en er was een rondleiding in het Museum voor Kunst & Geschiedenis. In de afdeling Egypte konden ze mummies en hiërogliefen bezichtigen en leerden ze bij over de Goden.
En ook een lekkere Brusselse wafel mocht tijdens deze dag uiteraard niet ontbreken...

De tweedes maakten op hun beurt Antwerpen onveilig voor één dag en kregen daarom vooraf een verhaal over Lange Wapper.
Ze deden in de voormiddag een multiculturele wandeling tussen het Centraal Station en het Steen met de app Actionbound. Samen met een leerkracht zochten ze hun weg in de stad en losten intussen een aantal vraagjes op. Wie tijd had kon in het MAS de roltrap nemen langs de wandelboulevard naar het dak, 10 verdiepingen hoog. Aan de top, op het dakterras, wachtte hen een 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld.
Na hun middagmaal in provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker, trokken ze vervolgens nog richting Breendonk om daar het fort te bezoeken onder begeleiding van een gids. Met eigen ogen konden ze zien hoe gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog leefden in dit opvangkamp. Zo konden ze zich inbeelden hoe de slachtoffers onderworpen werden aan vernedering, slagen, dwangarbeid, ondervoeding en foltering en werd dit bezoek onvergetelijk...

slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide